Eerste schooldag

Onze 1ste schooldag stond in het teken van ‘200 jaar onderwijs Brustem’.
Op 2 september kwamen alle kinderen, juffen en meesters gekleed in de tijd van toen naar school.

In het 6de leerjaar maakte de juf kennis met haar 25 ‘oudjes’ en bekeken/bespraken we enkele oude voorwerpen (die de lln. hadden meegebracht). Daarna was het tijd om de oude (gesloten) reiskoffer te openen. Via allerlei doe-opdrachten konden de kinderen de verstopplaats van het sleuteltje vinden. Toen de koffer open was, konden ze genieten van een lekkere verrassing.

In de namiddag vertelde iedere juf en meester ook een verhaal over hun schooltijd of die van hun (groot)ouders. Vertelden ze de waarheid of was het verzonnen? Wat zagen we vele verwonderde gezichtjes. ?

Om de dag af te sluiten zongen en dansten we met alles klassen op het liedje ‘De Zevensprong’.

Wat is die eerste schooldag voorbij gevlogen!

’s Morgens op de speelplaats…

6de leerjaar