Veldloop “@school edition” & Lego WeDo

Donderdag 22 oktober vond een aangepaste versie van de veldloop (die normaal in het Speelhof doorgaat) plaats in en rond onze school.

Het hele parcours was aangekleed in het Halloweenthema en strekte zich uit over het schoolterrein, het omliggende parkje en de de kapel. Onze klas moest in 2 groepen (jongens en meisjes 2e graad) 2 rondjes afleggen en er werd serieus gerend, gezweet en toegejuicht!

Deelnemen is altijd belangrijker dan winnen en deze editie zette prachtig in de verf dat er in onze school een grote samenhorigheid heerst want elke loper werd luidkeels door iedereen aangemoedigd! Prachtig om te zien en dus was een welverdiende medaille zeker op z’n plaats. Proficiat aan alle kinderen om er zo’n geslaagde editie van te maken!

Vrijdag stond volledig in het teken van Lego Education, waarbij de kinderen een constructie bouwen met Lego die ze dan moeten programmeren met een laptop. Vol spanning begonnen de duo’s aan de eerste opdracht (bouw en programmeer een krokodil waarvan de bek met een bewegingssensor opent en sluit) en al snel werd duidelijk dat er heel wat bouw- en programmeertalent aanwezig is in onze klas! Hoewel de kinderen spreken over ‘een hele dag spelen met Lego’, houdt het toch veel meer in dan dat: ze maken kennis met programmeren, trainen hun inzicht, moeten samenwerken en logisch en probleemoplossend denken…

Kijk zelf maar eens naar deze sfeervolle foto’s, de resultaten spreken voor zich!

639 total views,  1 views today