Naar Fedasil en pompoensoep maken

Op woensdag 16 oktober gingen we samen met het 2de leerjaar naar Fedasil. Fedasil organiseerde een vriendjesdag voor de kinderen van het opvangcentrum die naar de basisschool gaan. De bedoeling is dat de kinderen de mogelijkheid hebben om kinderen van hun klas te verwelkomen op een leuke activiteit in het opvangcentrum.

Wij mochten gaan kijken naar een alternatieve versie van het klassieke sprookje van de gelaarsde kat, voorgeschoteld in poppenkast en theatervorm. Daarna werden we getrakteerd op een gezond hapje en drankje. Het was superfijn!

De week voor de vakantie was erg druk met alle voorbereidingen voor het grote feest van 200 jaar onderwijs in Brustem, maar ook Halloween kwam er aan! Het ideale moment dus om pompoensoep te maken. Gewapend met mes en snijplank vielen onze chef-koks de pompoen en de uien aan. Het resultaat was een supergrote ketel vol heerlijke soep!